Hvordan hindre hull i tennene?

Posted: 03/03/2016 in Filosofi
alligator-2081642_640

Foto: Skeeze@Pixabay.com

Hull i tennene oppstår når spytt eller matrester i munnhulen/tennene som inneholder kullhydrater blir brutt ned av bakterier. Bakteriene «streptococci mutants», (deriblant Streptococcus mutans,  Streptococcus sobrinus og lactobacilli) lever i munnhulen og de omgjør plakk (matrester) som inneholder kullhydrater til syre. Denne syren etser gjennom emaljen og kan forårsake hull til slutt. For å hindre dette i å skje, er det viktig å være nøye med renhold. Tanntråd som fjerner plakk (matrester) mellom tennene og børste som fjerner plakk på for- og baksiden.

Jeg er ikke noe tilhenger av fluor selv, fordi det er veldig giftig. Det finnes tannkremer uten fluor. En god rutine er f.eks tannpuss, tanntråd og så skylling med vann. Ved tørr munn (for lav spyttproduksjon) kan man tygge tyggegummi etter måltider for å nøytralisere syreangrep etter måltider. Bare pass på at du bruker en sukkerfri og sunn tyggis, f.eks Spry (med xylitol) og at du ikke bruker tyggegummi hvis du har amalgam i tennene, da dette er med å frigjøre store mengder kvikksølvdamp fra amalgamet.

Visste du også at antibiotikabruk kan gi markant dårligere kvalitet på tennene? Forskning viser at barn som har fått mye antibiotika som barn ofte får store problemer med tennene i voksen alder.
Kilder:
http://www.thedoctorstv.com/videos/antibiotics-and-tooth-decay
http://www.webmd.com/oral-health/news/20051003/common-antibiotic-may-affect-tooth-enamel

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s