Guds klare ord?

Posted: 10/09/2015 in Filosofi

Dr. Laura Schlesinger er en kjent radioperson i USA som gir råd til de som ringer inn. For noen år siden svarte hun en av innringerne, med henvisning til 3. Mosebok 18:22, at homoseksualitet er en vederstyggelighet, og kan under ingen omstendighet tolereres. Etter denne uttalelsen trykte en avis i USA et åpent brev til Dr. Laura, ført i pennen av amerikansk statsborger, hvis navn er ukjent:

”Kjære Dr. Laura
Takk for at du gjør så mye for å lære folk opp i Guds bud. Jeg har lært mye av deg, og jeg prøver å dele disse kunnskapene med så mange jeg kan. Dersom noen for eksempel prøver å forsvare homoseksualitet, så minner jeg dem bare om 3. Mosebok 18:22 der det står klart og tydelig at homoseksualitet er en vederstyggelighet. Så er ikke det mer å snakke om. Men nå trenger jeg noen gode råd fra deg om hvordan jeg skal leve etter Guds bud.

1. Jeg ønsker å selge min datter som slave, som man kan gjøre ifølge 2. Mosebok 21:7. Med det prisnivået vi har i dag, hva mener du er en rett pris?

2. Min onkel har en gård. Han synder mot 3. Mosebok 19:19 fordi han planter to ulike avlinger på samme jorde. Kona er ikke noe bedre fordi hun går med klær som er lagd av to ulike stofftyper (blanding av bomull og polyester). Han har også den uvanen at han banner mye. Er det virkelig nødvendig at vi samler hele byen bare for å steine dem, ifølge 3. Mosebok 24:10-16? Er det ikke like greit å brenne dem til døde i et familieselskap, slik vi skal gjøre med mennesker som ligger med sine slektninger, ifølge 3. Mosebok 20:11-12?

3. Jeg har en nabo som stadig arbeider på sabbaten. Ifølge 2. Mosebok 35:2 skal han drepes. Er jeg moralsk ansvarlig for å gjøre dette selv?

4. De fleste av vennene mine går til frisøren. De klipper håret på sidene og tar skjegget i kantene. Dette er tydelig en synd ifølge 3. Mosebok 19:27. Hvordan bør de straffes?

5. I 3. Mosebok 25:44 står det klart at jeg kan eie både mannlige og kvinnelige slaver så lenge de er kjøpt fra et naboland. En venn av meg sier at dette gjelder bare for Meksikanere, og ikke Canadiere. Jeg spør deg rett ut: Kan jeg eie Canadiere?

6. Hver gang jeg brenner en okse i hagen som offer til Herren, vet jeg at dette gir en duft som behager Herren, ifølge 3. Mosebok 1:9. Men problemet er naboene. De protesterer mot lukten. Hva skal jeg gjøre?

7. En slektning av meg mener at selv om det er en vederstyggelighet å spise svinekjøtt. (3. Mosebok 11:7-8), så er homoseksualitet verre. Jeg er uenig. Hvem av oss har rett?

8. I 3. Mosebok 21:18-20 står det klart at jeg ikke må nærme meg Guds alter dersom jeg har en skavank eller lyte. Jeg må innrømme at jeg halter litt på høyrefoten, og samtidig er litt nærsynt og må bruke briller. Må både mitt ganglag og syn være perfekt, eller er det litt slingringsmonn her?

9. Det er ei smellvakker jente i nabolaget der jeg bor. Jeg tenker ofte på henne og har lyst til ….., ja du forstår sikkert hva jeg mener. Nå er jeg litt redd for å havne i helvete. Men synes det er litt drastisk, bare fordi jeg har fantasert om denne jenta, å rive ut høyre øyet mitt for å unngå helvete. (Matteus Evangelium 5:28-30). Hva bør jeg gjøre? Jeg klarer ikke å slutte å tenke på henne, og har ikke lyst å bli blind på ene øye!

Jeg vet du har gått i dybden på denne type problemstillinger, så jeg er sikker på at du kan hjelpe meg. Takk for at du stadig minner oss på at Guds ord er evig og uforanderlig».

Med hilsen en trofast disippel og tilbedende fan”.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s