Kjerringråd som funker

Posted: 05/03/2015 in Filosofi

Disse rådene har jeg selv testet ut, og de virker 🙂

1. Hvis du er solbrent: Ta en fersk tomat og kutt den opp i skiver. Stryk skivene utover huden slik at huden blir dekket av tomatsaften. Dette vil lindre veldig, lage et ekstra «hudlag» som beskytter mot ytterligere sol, samt gjøre at huden helbredes raskere. Dette er i mine øyne mye mer effektivt enn after-sun, yoghurt etc.

2. Hvis du har generelle smerter: Seljebark inneholder salicylater som er grunnlaget for dispril/aspirin (acetylsalicylsyre), og er dermed smertehemmende. Du kan bruke både frisk eller tørket seljebark, men du må ha mer hvis den er frisk. Hell vann i en gryte og putt barken oppi. La dette koke i 10 minutter. Jo mer vann du koker ut, jo sterkere blir den.

3. Hvis du er kvalm: Kok opp en kopp vann, ha i ingefærskiver, la det trekke noen minutter og drikk. Noen mener salvie-te er enda mer potent enn ingefærskiver.

4. Hvis du har smerter som migrene, hodepine, bihulebetennelse: Chilipepper selges som nesespray og har en stor effekt på den ansiktsnerven som bidrar til disse smertene. Ausanil og Capsinol er navnene på to produsenter av denne sprayen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s