Hjelpsomme gratisprogrammer

Posted: 21/12/2012 in Filosofi
Stikkord: , , , , ,
home-office-336373_640

Foto: Unsplash@Pixabay.com

Her er en liste over programmer som jeg har stor glede av. Ikke bare er det gode hjelpemidler. De er også gratis og uten reklame og malware.

1. Eksternt skrivebord
Er du som meg, at du ofte får forespørsler fra slekt og venner om du kan hjelpe deg med ymse dataproblemer. Da er TeamViewer et fantastisk program. Når du har installert det på din egen pc, og pc-en til venner og familie, kan du eksternt hjelpe dem med problemer de har, så sant pc-en deres er online. Hver pc har en egen ID og et passord som du setter opp når du installerer. Så er det bare å logge seg på pc-en fra hvorsomhelst i verden og sette igang. TeamViewer har også støtte for chat, video og lyd.

2. Gratis office-pakke fra Kingsoft
Liker du å jobbe med office-programmene til microsoft, men synes det er for dyrt å betale for dem? Da er Office Suite fra Kingsoft Office et supert alternativ. Det er nesten identisk med Ms Office og inneholder (Writer, Presentation og Worksheet (Word, Powerpoint og Excel). Det er noen lure kinesere som har laget denne supre officepakka.

3. Gratis fonter
Fontspace og 1001FreeFonts har en enorm database med forskjellige fonter gratis til nedlasting. Disse fontene kan brukes til photoshop, illustrator, tekstbehandling etc. Du kan også søke etter bestemte fonttyper.

4. Gratis rammer og liknende til tekstbehandling, trearbeid etc.
Ønsker du å lage en flott diplom, eller invitasjoner? Da er Craftmanspace et godt hjelpemiddel. Her finnes ikke bare gratis clipart i form av rammer og border, men også stensiler som kan brukes til en rekke andre hobbyer (lær, tre etc.)

5. Backup, synkronisering og nettlagring
Dropbox er et program som synkroniserer filer over flere pc-er, samt på en server på web. Dette er en smart backupløsning hvis du ikke har altfor mange/store filer du ønsker back-up av. Når du installerer Dropbox på en eller flere pc-er, vil programmet automatisk synkronisere filene som befinner seg i Dropbox-mappa. Det blir også liggende en back-up på Dropbox sin egen server, som gjør at du kan få tilgang til filene fra en hvilken som helst pc ved å logge deg inn på dropbox sin hjemmeside. Du kan også velge å offentliggjøre en eller flere Dropbox-mapper. Se videoen på Dropbox sin hjemmeside for å lære mer om hvordan dette fungerer. Det er enkelt å sette opp Dropbox.

6. Gratis bilder til bruk
Alle bilder fra freedigitalphotos.net i medium og liten utgave er gratis til bruk hvor som helst. Bildene er store nok til å brukes i de fleste sammenhenger, bortsett fra store printede plakater.

7. Gratis «Screendump and save to URL»-program
Det kan være veldig pratisk å ta bilde av skjermbildet i blant, for å vise visuelt hvordan det ser ut når man prøve å forklare noen noe. Det finnes et kjekt lite program man kan installere, som tar kopi av skjermbildet og automatisk legger det ut på en URL slik at du kan vise det til andre. Programmet heter Gyazo. Etter du har installert er det bare å trykke på ikonet nederst i taskbar og så markerer du området du vil ha med. Pass på å ikke få med personlige opplysninger som passord og annen sensitiv informasjon når du markerer. Etter du har markert blir du tatt med på den siden hvor bildet blir lagret. Du kan lagre flere bilder, og slette etter behov ved å trykke på «See my images». Du kan også lage en konto slik at bildene også blir lagret på Google-kontoen. Jeg har selv ikke hatt behov for å ta back-up av bildene.

7. Gratis transparente bilder til bruk i Photoshop etc.
nobacks.com har en stor database over bilder som man kan bruke til prosjekter i f.eks Photoshop. Alle bildene mangler bakgrunn, slik at du kan lime inn bildene i prosjektet uten å behøve å viske bort unyttig bakgrunn. Eksempel: Hvis du har tatt en fint bilde av en blomstereng og ønsker å putte inn en hest i engen, så kan du enkelt laste ned et av hestebildene og putte hesten inn i blomsterengen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s