Jeg får stadig høre at folk synes det er problematisk å holde seg unna giftstoffer, som både er kreftfremkallende og gir kronisk sykdom. Folk er forvirret fordi de hører og leser så mye forskjellig. De orker rett og slett ikke sette seg inn i det, og de stoler på at helsemyndighetene i Norge vet best. Slik er det dessverre ikke.

Argumenter
Vanlige argumenter mot å unngå giftstoffer er som følger:
”Det er så vanskelig å vite hva som er farlig fordi vi omgås jo med så mye rart”
Det er dette jeg vil prøve å gjøre noe med nå. Kan man holde seg unna de verste og mest utbredte giftstoffene har man kommet langt på vei.

”Jeg synes det er forvirrende å forholde seg til all denne informasjonen, fordi den stadig forandrer seg”
Dette er forståelig. Leser man f.eks tabloidavisene ser man at produkter blir fremstilt som sunt den ene dagen og usunt neste dag. De giftstoffene jeg lister opp her lover jeg deg at aldri kommer til å bli sunne og  giftfrie.

”Vi skal jo alle dø. Hadde det vært så farlig så hadde flere av oss vært døde”
Vi skal alle dø, men poenget er hvordan vi ønsker å ha det mens vi lever. De fleste giftstoffer vi omgir oss med fører ikke en akutt død. Derimot opplever mange smertefulle sykdommer som til slutt fører til død, uførhet og tøffe, kroniske psykiske og fysiske plager som krever sterke medisiner. Langvarig kreftsykdom med dødelig utgang er ikke et godt liv, og vi har et ansvar for å ta vare på oss selv så langt det lar seg gjøre. Vi har også et ansvar for å gjøre kloden vår levedyktig for dem som kommer etter oss. Flere av de stoffene vi får i oss, er like skadelige for naturen.

”Hadde det vært så farlig så hadde myndighetene aldri godkjent det”
Dette er et svært naivt argument. Myndighetene baserer sin godkjenning på forskning. Mye forskning er så dårlig og mangelfull at Einstein hadde snudd seg i graven. Vi finner forskning som er korrupt og resultater som er blitt ”pyntet på”, forskning som er basert på kortvarighet og uten hensyn til alder, vekt og langtidsvirkninger, forskning som utelukker hvordan forskjellige stoffer sammen gir en annen virkning, forskning som man for lengst har gått bort ifra uten at helsemyndighetene har fått det med seg.

Dette er noen av argumentene jeg blir møtt med når jeg diskuterer dette med andre. Noen er åpne for forandring men trenger litt tid for at det skal synke inn, andre føler at brikkene faller på plass og forstår hvorfor de har hatt så mye plager. Vi blir lært opp til å tro at symptomer er en uting som vi må behandle med medisiner, men symptomer er kroppens (livsviktige) måte til å fortelle deg at noe er galt. Symptomer trenger ikke å være så dramatiske at du holder på å dø. De kan være f.eks den smerten i korsryggen du føler hver morgen, den kroniske hosten din som aldri gir seg, forvirringen/konsentrasjonsproblemene, energiløsheten, depresjonen, angsten du aldri kommer til bunns i og at livet føles generelt tungt. Jeg håper jeg kan hjelpe noen med denne oversikten, både folk som har vært, eller er syke, og folk som ønsker å forebygge sykdom og plager.

Medfødt?

Fra unnfangelsen blir vi belastet med miljøgifter, fordi fosteret deler blod med mor og får i seg en stor dose av det hun har samlet på gjennom årene. Tidligere var det enklere å leve sunt fordi flere av giftstoffene enda ikke var oppfunnet (f.eks teflon og andre menneskeskapte kjemiske forbindelser).  De fleste blir født med altfor store mengder giftstoffer (f.eks fluor, aluminium og kvikksølv), fordi vi har  hatt dette i omgivelsene i mange år. I tillegg til dette blir vi omgitt med enda flere miljøgifter (f.eks teflon, aspartam (kunstige søtningsmidler) nå enn tidligere, og vi ser flere og flere tilfeller av kreft, kroniske sykdommer, psykiske lidelser og uhelbredeglige sykdommer som krever både store mengder medisin for å ”holdes i sjakk”. I tillegg koster dette staten enorme summer. Den beste måten å holde seg frisk på er å unngå giftstoffer generelt.  Her har jeg tatt for meg noen av de farligste stoffene. Det trenger ikke være problematisk å unngå dem. Fordi jeg vil lage en lettfattelig og enkel oversikt, har jeg ikke med alle symptomene, men det er en kjennsgjerning at mange av disse giftstoffene finnes i store mengder hos folk som lider av blant annet kroniske smerter, konsentrasjonsproblemer, tinnitus, kronisk depresjon, angst/panikk, utmattelsessyndrom ME, MS, fibromyalgi, søvnløshet, sløvhet, generelt nedsatt immunforsvar som gjør at man pådrar seg bakterie- og virussykdommer. Alle stoffene er kreftfremkallende. Dette er kun en oversikt over de mest utbredte. Jeg oppfordrer folk til å stille flere spørsmål, søke selv, være kritisk til hva helsemyndighetene anbefaler. Les alltid på etikettene.

Her er oversikten:

Fluor
Fluor er et av våre farligste giftstoffer. De fleste har altfor mye fluor i kroppen. Fluor er et stoff kroppen trenger i ørsmå mengder, og dette får vi nok av når vi spiser vanlig mat. Det skal altså veldig lite til å bli forgiftet av fluor. Vi trenger ikke ytterligere eksponering av fluor.
Tegn på overeksponering: leddsmerter, leddgikt, betennelser, astma, allergi, slapphet, fluorose, forvirring, benskjørhet, kronisk hoste, heshet, nedsatt immunforsvar, psykiske lidelser, nedsatt IQ etc.
Blant annet disse produktene kan inneholde fluor: tannkrem, fluortabletter og munnskyllevann, tyggis, salt, mineralvann, sjampo(!). Det finnes flere produkter som inneholder fluor. Les innholdsfortegnelsen.
Bruk tannkrem uten fluor (Solidox uten fluor) eller spør på helsekostforretninger
Bruk naturlig tannskyllemiddel, f.eks Vogel sitt Dentaforce.

Amalgam/kvikksølv
Amalgam består av ca. 50% kvikksølv, som er et tungmetall og et av de farligste stoffene vi kjenner. Amalgam er ingen kjemisk forbindelse, men en legering som lekker ut kvikksølv. Tygging øker utskillelsen av kvikksølv.
Tegn på overeksponering: smerter, migrene, astma, allergi, hormonelle forstyrrelser, utmattelse, insomnia/søvnløshet, nyresvikt, forstyrret stoffskifte, konsentrasjonsproblemer, MS, el-overfølsomhet, tap av smakssans, tinnitus, blir dårlig av stråling, kroniske fordøyelsesplager, leddsmerter, psykisk ubalanse.
Disse produktene inneholder/kan inneholde kvikksølv: amalgamfyllinger, vaksiner, (lyspærer, gamle termometre)
Ikke tygg tyggegummi hvis du har amalgam.
Vær ytterst forsiktig med å bytte ut fyllingene. Les mer om dette på Forb. Tenner og Helse sine hjemmesider.
Amalgam kan erstattes med komposittfyllinger.
Tenk over om du virkelig ønsker vaksiner med kvikksølv.

Teflon
Teflon er et franskpatentert slippbelegg som skal gjøre at maten ikke skal sette seg fast i stekepanner eller gryter. Det brukes også i goretex-klær og i tekstiler. At det finnes i matlagingsprodukter er mest skremmende siden teflongasser er noe vi puster inn mens vi lager mat, og deretter spiser teflonpartikler. Man trodde før at man måtte opp i ekstremt høye temperaturer for at teflonen skulle bli farlig. Dette er tilbakevist for lengst. Allerede ved 240 grader frigjøres teflonpartikler. Til sammenligning stekes en god norsk biff på 260-280 grader, ifølge Opplysningskontoret for Kjøtt. Kanarifugler har dødd av å stå på kjøkken der mat ble tilberedt i teflonpanner.
Tegn på forgiftning: kronisk ”forkjølelse”, hosteanfall, magesmerter, nedsatt immunforsvar, hoven/oppblåst mage, psykisk ubalanse.
Disse produktene kan inneholde/inneholder teflon: Stekepanner, gryter, tekstiler, gore-texprodukter. Når det gjelder klær, er det beste å styre unna i hvert fall i barneklær.
Unngå teflongryter og panner.
Bruk god gammeldags jernstekepanne, uten noe form for belegg. Da er du helt trygg. Jernpanner kan du ofte kjøpe for under en hundrelapp på en bruktbutikk.
Stålgryter, emaljegryter, ildfasteformer og jerngryter er også trygt.

Aluminium
De fleste har altfor mye aluminium i kroppen. Noen har hatt mye aluminium i drikkevannet, men en annen viktig kilde til aluminium har vært flere generasjoners bruk av aluminiumsgryter/-kokekar.
Tegn på forgiftning: allergier, forvirring, glemskhet, demens.
Disse produktene inneholder (har inneholdt) aluminium: Aluminiumsgryter og –panner, vær obs på deodoranter, vaksiner, kosmetikk.
Bruk stålgryter, emaljegryter, jerngryter, ildfaste former.

Aspartam
Aspartam er et kunstig søtningsmiddel som finnes i mange matvarer, deriblant de fleste light-produkter. Til og med i barneyoghurt og barnemat har noen dristet seg til å tilsette dette. Det er giftig, kreftfremkallende og kan blant annet føre til slag, fedme, søthunger, hjerneskade og hukommlsessvikt, hørsel- og synsforstyrrelser, kvalme, magesmerter, trigger andre sykdommer.
Disse produktene inneholder/kan inneholde aspartam: light-brus og -saft, kildevann, yoghurt, vitamintabletter, pastiller, desserter, pastiller, tyggegummi etc. Les på etikettene.
Bruk stevia
Sukker til fest 

Mobilstråling
Noen vil ha oss til å tro at mobilstråling er ufarlig. Forskning viser at det kan være farlig og bidra til dannelsen av kreftceller. Vil du være på den sikre siden?
Snakk mindre i mobil, bruk Skype/messenger hvis du kan
Send sms i stedet
Bruk handsfree-set

Vaksiner/medisiner:
Vaksineskandaler har vi sett mange av, spesielt etter norske helsemyndighetene oppfordret den norske befolkningen på det sterkeste til å ta svineinfluensavaksinen som inneholder kvikksølv og skvalen. Minst 35 barn har fått påvist narkolepsi pga vaksinen. Dette er en skandale. Flere personer mener de har fått ME/utmattelsessyndrom av vaksiner. Av vaksineeksperimentet mot hjernehinnebetennelse på 80-tallet har 329 mennesker hevdet å fått kronisk utmattelse. Kun ett tilfelle av disse har fått erstatning, og han er sønn av en lege. Fra vi blir født blir vi brukt som kjemiske nåleputer for å ”bli trygge” og unngå farlige sykdommer. Det vi ikke får høre om er bivirkninger av vaksiner, hva de inneholder, hva man kan risikere, hvor mye forskning som har blitt gjort, hva som skjer om man blir syk av vaksiner. Man skal være veldig heldig hvis man i det hele tatt får erstatning, fordi ansvarsbyrden ligger på den enkelte pasienten, og hvordan kan en person bevise at det var vaksinen som forårsaket sykdommen, selv om alle indisier peker mot dette? Og hva er vel en pengesum verdt imot et liv med kronisk sykdom?
Innen medisinbruken har vi også sett mange skandaler gjennom årene, f.eks Thalidomide, som ble anbefalt av leger på 50- og 60-tallet mot graviditetskvalme og som førte til at mellom 10 000 og 15 000 barn ble født med misdannelser som dysmeli (manglende armer/ben) eller fokomeli (korte armer/ben). Bare 8 000 barn ble mer enn ett år gamle.
Anti-depressiva kan få fatale konsekvenser for enkelte mennesker. En stor økning i selvmord, selvskading, drap, skoleskytinger, desperate handlinger og galmannsverk må disse medisinene stå til ansvar for.
Tenk dere godt om før dere vaksinerer, still spørsmål, er det nødvendig? Hva inneholder vaksinene? Du er ikke pliktig til å ta en eneste vaksine (med mindre du skal reise utenlands), selv om helsemyndighetene prøver å få deg til å tro det. Kun en brøkdel får (økonomisk) erstatning om vaksinen gjør deg syk.
Bruk så lite medisiner som overhode mulig. Les bivirkningsvedleggene nøye. Vit at det finnes symptomer som ikke står skrevet, vit at forskningen som ligger bak kan være mangelfull. Vit at du kan bli avhengig og at medisiner kan legge seg som et lokk på en underliggende årsak og gjøre alt verre.

Mat:

Det er trist å se folk fylle handlekurven med light-brus og tro at de gjør seg selv en tjeneste, eller at de fyller på med økologiske varer som de går hjem og tilbereder med teflonpanna. Lev så naturlig som mulig. Se for deg hvordan vikingene levde – av råvarer over bål. Hvis du kan kjøpe økologisk så gjør det, både for maten, naturen og dyrenes skyld. Hold deg unna microbølgeovn og micromat og prøv å unngå mat du ikke forstår innholdsfortegnelsen til.
Lag mat fra bunnen, lag mye og frys ned hvis du har lite tid.
Tenk Ingrid Espelid og lær av kokker som lager mat basert på råvarer.
Tenk så naturlig som mulig. Kan du kjøpe økologisk er det bra, lag mat fra bunnen, bruk redskaper som ikke forgifter maten (unngå teflon, aluminium), bruk rå-ingredienser og  tenk natur (treredskaper, glass, jern, stål, emalje er ok).

Kilder:
Fluor
Fluor-artikkel av tannlege Lichtenberg
The Fluoride Deception
When Fluoridation Ends, So Do Cavities
Health Ministry Finds that Fluoridation Does Not Reduce Tooth Decay
Fluoride water ’causes cancer’

Amalgam/kvikksølv
Amalgam läcker kvicksilver
Forbundet Tenner og Helse
Kvikksølv, brystkreft og autisme-link

Teflon
Teflon forårsaker kreft
Teflonpanner farlig
DuPont’s Teflon Cover-up
Canaries in the Kitchen: Teflon Toxicosis

Aluminium
The Dangers of Aluminum Toxicity
Children’s medicines coated with brain-damaging aluminum
Aluminum Toxicity

Aspartam
Aspartame
Recent Independent Aspartame Research Results & News
Aspartame Dangers

Mobilstråling
Its official now: Radiation from your cell phone may be killing you
Heavy Cell Phone Use Linked To Cancer, Study Suggests
Ny rapport hevder at mobilstråling gir kreft og svekker sædkvalitet


Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s